fbpx
kihiline riietumine helg

Kihiline riietumine talvel

Lapsega õues käimine võib olla paras peavalu. Mida selga panna nii, et lapsele ei hakkaks külm?

See probleem vaevab talvel tihti just beebi vanemaid. Beebid ju ei liiguta vankris nii aktiivselt, et neil hakkaks palav. Samas sooja kevadpäiksega või siis suvel võib probleem olla vastupidine. Riietutakse toatemperatuuri järgi aga soe päike võib vankrikatte all lapse täiesti higistama ajada.

Ja ka väikelapse riietumisega võivad tekkida samad küsimused. Mida selga panna, et ei oleks külm või jällegi liiga palav. Ja selle kõige keskel võib lapsevanem ennast täitsa ära unustada ja õues avastada, et jope all polegi midagi peale t-särgi või siis jällegi on sattunud suvel selga mingi paksem riideese, mille all ei ole midagi ja seda ei saagi ära võtta.

Kuidas siis riietuda nii, et see toimiks erinevates ilmastikuoludes? Loomulikult tuleks riietuda kihiliselt:) Mida see aga tähendab?

Kihiline riietumine tähendab seda, et üksteise peale pannakse mitu kihti riideid, mida saab siis vajadusel ära võtta või tagasi panna. Noh talvel õues vast õues midagi ära võtma ei hakka, aga riiete kihtide vahel saab õhk liikuda ja see reguleerib ka seda, kuidas me ennast tunneme, st et ei hakkaks liiga külm või liiga palav.

Talvel tähendab see seda, et kõige all peaks olema aluskiht ehk soe aluspesu. Selleks sobivad ideaalselt meie meriinotooted. Meil on nii bodysid ja pükse ning ühekordseid kombekaid beebidele, samuti pluusi ja pükste kompekte naistele ja lastele. Sellel aastal on lisaks mustale saadaval ka väga ilusad ja mahedad värvid heleroosa ning mündi toon. Meriino hea omadus on see, et kuigi ta on soe, on see piisavalt õhuke ja ei aja last õues higistama.

Kui ilm ei ole väga külm, siis võib ilmastikutingimuste (vihma, lume, tuule) eest kaitseva kihi panna kohe meriinoriiete peale. Beebide puhul oleneb, mis otstarbel õue minnakse. Kui beebi puutub otselt ja pikemalt kokku õuetemperatuuriga, näiteks minnakse jalutama või kelgutama, siis peab peal olema tõesti paks kombe. Kui aga beebi läheb vankriga õue magama või autosõidule, siis me ei soovita panna selga väga paksu õuekombet, sest võib tekkida ülekuumenemise oht. Seda eriti just autos. Siis tuleks valida mõni kahekordne puuvilla/meriino kombe. Meie valikus on nii paksema kui õhem puuvillakattega meriinokombed kui ka topeltpuuvillaseid kombesid.

Kui ilm on külmemapoolne, siis tuleks panna vahele veel üks soojahoidev vahekiht. Selleks sobib beebile näiteks ühekordne meriinokombe või isegi mõni dressikomplekt, väikelapsele on meil samuti dressikomplekte ja nüüd lausa ka kahekordseid dresse, mille sisemine osa on meriinost.

Naistele pakume ka erineva paksusega sooje pusasid ja pusakleite. Mina näiteks vahest panen selle pika ja sooja kleidi selga, meriinopüksid alla ja pikad saapad ning mantli selga ja olengi valmis jalutamiseks. Ehk siis ei pea isegi talvel välja nägema nagu paks lumememm kui all on soojad riided.

Ah jaa, ja peakatted ning käed jalad. Beebidele leiab meie valikust ka meriinovoodriga kindaid papusid, samuti on meie kombekaid võimalik tellida pealekeeratavate otstega. Näiteks on vaja minna vaid arsti juurde, siis autosõidu jaoks keeradki lihtsalt kätele ja jalgadele kombe otsad peale ja korras. Aga päris pakasega soovitame ikka legendaarseid villaseid sokke ja kapukaid.

Ka mütse/salle leiab meie valikust erinevaid. Kõige kindlam on muidugi tuukermüts ja seda saab valida nii puuvilla kui meriinovoodriga. Mõni laps paraku lihtsalt ei talu näopiirkonnas villaseid tooteid, sh meriinot. Siis saab isegi südatalvel valida meie paksu voodriga puuvillase tuukermütsi. Päris beebidele pakume me isegi meriinost alusmütsi, ja muidugi on meil ka meriino kaelussall, mida teeme isegi naistele ja ma ise kannan seda meelsasti, sest see on soe, õhuke ja sobib nii korraliku mantli kui ka suusariietega.

Ilusat talve ja head kihilist riietumist:)

Evelyn

kahe lapse ema ja Helg tegevjuht

About the author
Helg tegevjuht Evelyn
Evelyn on Helg kaubamärgi looja ja tegevjuht.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart