fbpx

Mida kanda randa minnes?

Mida panna randa selga endale ja lapsele?

Eesti ilmad on ikka heitlikud. Jahedatele ja tuulistele perioodile järgnevad üli palavad päevad, mil on ennast lausa vajalik randa jahutama minna. Mida aga panna sinna selga endale või beebile ja väikelapsele?

Rannariided naisele

Täiskasvanul on riiete valimine ilmselt lihtsam. Haara kaasa rannakott päevituslina, ujumisriiete ning päevituskreemiga ja kanna midagi õhukest ning võimalusel ka peakatet. Mina kannatasin nooremana päikest oluliselt paremini, aga nüüd tunnen, et palja peaga võin muutuda uimaseks ja pahuraks.

Meil on valikus üks hästi õhuke venimatu kangas nii roosas kui rohekas-sinises toonis ja sellest võib soetada õhukese kleidi naistele. See sobib hästi kokku ka poiste ja tüdrukute rõivastega:

Rannariided väikelapsele

Väikelapsele soovitame kindlasti peakatted kaasa võtta, sest päikesepiste ei ole sugugi asi mida oodata. Kuigi rannas silkavad lapsed põhiliselt ujumisriietes ringi, võiks ka randa tulles ja minnes neile selga panna õhuksed riided. Siin on mõned näited meie valikust:

Rannariided beebile

Beebidega on kuumal suvepäeval kõige keerulisem. Neid ju otsese päikese kätte ei taha eriti üldse lasta.Siin tuleb olla hästi ettevaatlik ja harjutada beebit päikesega vähehaaval. Ma soovitaks alustada ikkagi peakatte ning õhukeste riietega ja alles suve lõpu poole/natuke vanema beebiga paljalt päikese kätte minna. Arvestama peaks, et beebide ja väikelaste silmad on päikesekiirguse suhtes eriti tundlikud, seega kindlasti on soovitav kanda nokaga mütsi või kübarat. Meil on muide müügil mõlemad, ja need katavad ära ka osaliselt õlad, mis ka kõrbema kipuvad. Beebidele on meil eriliselt õhuke ja augukestega puuvillatooted saadaval, ja neid ma julgeks küll just randa soovitada.

Lisaks eelmainitud asjadele võta randa kindlasti juua ja näksimist. Minu ema tegi meile alati randa võileivad kaasa, samuti sõime alati seal oma aia kurki-tomtatit. Muidugi on tänapäeval võimalus ka paljudest randadest kohapealt toidupoolist osta, kuid lastel võib nälg näpistama hakata üsna kohe, ja siis on hea ja ka odavam midagi oma kotist võtta.

 

Tervitades ja head peesitamist soovides,

Evelyn Müürsepp

Helg tegevjuht ja kahe lapse ema

About the author
Helg tegevjuht Evelyn
Evelyn on Helg kaubamärgi looja ja tegevjuht.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart