fbpx
kangajääkide uus elu

Helg kangajääkide uus elu

Kas teadsite, et tekstiili- ja moetööstuseid peetakse üheks kahjulikumaks tööstuseks õlitööstuse järel?

Üks peamisi põhjuseid on selles, et suutööstusi üldiselt ei huvita, kus ja kuidas on kangas valmistatud ning mis saab selle ülejäägist. Mulle aga on oluline kanga päritolu ning valmistamise viis.

Seetõttu olen valinud partneriteks ainult Euroopa Liidus kangast valmistavad ettevõtted, kes suudavad pakkuda Oeko-Tex sertifikaati. See tõestab, et kangas on ohutu isegi beebidele! Meie disainimine ja tootmine toimub Eestis.

Enda ettevõttega alustades oli üks minu peamisi eesmärke saavutada oma tootmises ka üleüldine keskkonnasäästlikkus ja eetilisus. Suurtootjad tihti sellega ei arvesta, sest keskkonnasäästlike lahenduste väljatöötamine ja kasutuselevõtmine on väga aega- ja raha nõudev protsess. Võiks ju arvata, et kangajäägid on justkui tasuta kättetulnud materjal, aga nendest toodete välja lõikamine, kokkusobitamine ja tootmine on tegelikult palju kulukam. 

Kangajääkide uus elu

Mina aga olen läinud teist teed. Oleme alates tootmisega alustamisest kogunud kokku kõik kangajäägid. Suuremad tükid teeme juba esimesest tegevusaastast toodeteks. Näiteks meie populaarsed beebikindad Happyfingers ning beebipapud Happyfeet on praktiliselt kõik tehtud kangajääkidest. Beebikinnastel ja papudel on mõnus pikk soonik, mis vähendab võimalust, et need kandmisel ära tulevad. Beebipapud on väga praktilised pisematele, kellele veel tugevamat jalatsit jalga panna ei saa. 

eestis disainitud kangajääkidest beebi papudpoika soonikug mugvad beebikindad

Suve hakul tegime uuest linnumustriga kanga jääkidest peapaelu, mida saab tellida nii täiskasvanule kui lapsele. Samuti tegime väikse koguse Bunny kaisukaid, mille tulu ma annetan eranditult heategevuseks. Ma olen varemgi toetanud paljulapselisi peresid ja ükskivanemaid, neile meie riideid kinkides, ja sellega ka jätkame. Osa jääke oleme eraldanud ka brändile Usin Rosin, kes teeb ka kaisukaid.

Muidugi jääb tootmisest üle ka nii väikseid kangajääke, mida enam tooteid ei tee. Mina leidsin ka sellele materjalile kasutuse – teen oma lastele praegu kott-diivanit, kuhu kogu selle jäägi täidiseks sisse panen:)

Kokkuvõttes olen uhke, et kohe algusest peale on Helg toodete tootmine eetiline ja keskkonnasõbralik ning ka Sina meie tooteid ostes kannad samu väärtusi edasi. Aitäh Sulle selle eest! 

Tervitades

Evelyn Müürsepp

Kahe lapse ema ja Helg tegevjuht

Tahad saada osa meie parimatest pakkumistest ning uudistest? Liitu meie püsikliendiprogrammiga siin!

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart