fbpx

Millist imetamispluusi valida?

Selles postituses jagan oma kogemust, millist imetamispluusi valida. Imetamine iseenesest ei nõua eririietust, küll aga muudab hea imetamisriie imetamise oluliselt mugavamaks ja nauditavamaks tegevuseks. Arvestades, et vastsündinu tahab ema rinnale iga kahe kolme tunni tagant, on üsna selge, et kui kanda imetamiseks sobilikke riideid, hoiab see oluliselt kokku aega ja vähendab närvikulu. 

Uurisin enne Helg emade riiete tootmise alustamist emadelt, kas nad kannavad imetamisriideid. Selgus, et paljud naised ei kanna spetsiaalseid imetamisriideid, kuna imetamise aeg on emade hinnangul nii lühike. Samas kui küsisin emadelt kui kaua olete imetanud või plaanite imetada, siis selgus et keskmiselt oli selleks ajaks 10 kuud!

Olgu selleks ajaks siis 3, 6 või 10 kuud, usun, et iga naine väärib väikest väljaminekut, et ennast imetamisel mugavamalt tunda. Keskmiselt tuleb ju lapsele süüa anda 6-8 korda ööpäevas. Uskuge mind, ka laps on rahulolevam kui saab kiiresti rinnale:) Aga millist imetamispluusi siis valida? Järgnev põhineb minu isiklikul kahe lapse imetamise kogemusel. Imetamispluusi valikul veendu, et pakutav imetamisfunktsioon oleks ikkagi mugav ja töötaks.


Maika tüüpi imetamispluus

Maika tüüpi imetamispluus on selline, kus rinna kätte saamiseks tuleb paljasta terve rind ja rinnaesine. 

 

Kui sul on selline tavaline pluus olemas, siis saab seda imetamiseks kasutada, aga eraldi osta seda ei soovita. Esiteks seetõttu, et see pluus ei taga mingit privaatsust ja seetõttu on küsitav selle kasutamine väljaspool kodu. Ka venib see pluus rinna kohast suhteliselt ruttu välja ja ei jää enam ilusti hoidma.


Lukkudega imetamispluus

Lukkudega pluusid on tunduvalt parem valik, sest nende väljanägemine võib sarnaneda täiesti tavalisele pluusile. Lukkudega pluusi puhul tuleb aga mitut asja silmas pidada. Mina ei soovita pluusi, millel jookseb lukk põiki üle rinna. 

 

 

Seda seetõttu, et kui lukk jookseb ainult ühelt poolt, siis ühele rinnale on juurdepääs hea, aga teise rinna kättesaamiseks tuleb terve rinnaosa lahti teha. Nii võib teine rind külma saada. Mõnikord on see lukk nii lühike, et rinda ei saa tegelikult korralikult kätte. Lukkudega pluusi all peaks olema kindlasti ka rinnahoidja, muidu võib lukk nahka kraapima hakata. Kui sellise variandi valid, veendu, et lukk on avatav mõlema rinna poolt. Veelgi parem on põiki lukud mõlema rinna juures ning soovitavalt võiks lukud avaneda suunaga alt üles, et saaksid avada rinna just selles ulatuses nagu vaja. 


Eest kahekihiline imetamispluus

Veel üks variant imetamispluusist on selline, kus rinna osas on kaks kihti kangast ning rinna saab paljastada soovitud ulatuses nii, et rinnaesine jääb kaetud ja ei saa tuult/külma. Selline lahendus võimaldab privaatselt imetada, sest keegi teine paljast rinnaosa ei näe. Alloleval pildil on meie imetamispluus  Heldin (püsikliendi hind 27.55 EUR), mida on mitmes erinevas värvitoonis ning ka ilma varrukateta variandina. Sellel mudelil on pealmisel osas ka all kumm, mistõttu kandsin mina seda ka öösel, kuid ilma rinnahoidjata.

 

 

Aga ka selle imetamispluusi mudeli puhul tuleb teatud asju jälgida. Esiteks peab alumine kangaosa ikka ulatuma üle rinna, muidu hakkab see üle rinna alla vajuma. Samuti kasutame näiteks meie alumisel osal kauapüsivat toorkummi, mis ei lase sellel alumisel osal välja venida, sest koguaeg alumist kangaosa alla tõmmates võib see inetult lokkima hakata. Ka ei tohiks see pealmine osa olla liiga pikk, sest muidu vajub see lapsele näkku. Mulle näiteks tundub, et alumisel pildil oleval mudelil on pealmist kangast liiga palju ja see võib hakata segama.

 

 

Meil on valikus ka pika käisega imetamistuunika Feedme (püsikliendi hind 39.90 EUR), kus pealmine osa on tavalisest pluusist veidi pikem ning seda saab rinna alt kinnitada paelaga. See jätab mulje, et tegemist on tavalise vabaaja pluusiga. Selle pluusi puhul peab arvestama, et paelte lahti sõlmimine võtab natuke lisaaega ja seda ei pruugi saada teha kui laps on süles. Õnneks pole meie pluusil niipalju lisakangast ees ja loodetavasti ei sega see imetamist. Lisaks pikkadele varrukatele on selle pluusi üldpikkus ka pikem ja nii on see sobilik eriti just neile naistele, kellel selg kipub näiteks istudes paljaks jääma (nagu minul).

 

 


Lisaks

Lõpetuseks tuleks lisaks toote hinnale vaadata ka kvaliteeti. Loomulikult on kiusatus osta võimalikult odav pluus, aga sellisel juhul on väga suur võimalus, et pluusi materjal on sünteetiline või siis töödeldud ohtrate kemikaalidega. Tahad sellist toodet imetamiseks? Õmbluskvaliteedist ei hakka rääkimagi.

Kõik Helg tooted on valmistatud siinsamas Eestis ja nende valmistamise eest on makstud õiglast palka. Meie kangas on Oeko-Tex sertifikaadiga (see on ohutu isegi beebidele) ning see on eranditult toodetud Euroopa Liidus. Meie toodete elutsükkel on täielikult läbipaistev ja seejuures oleme toote hinna proovinud jätta nii madalaks, kui vähegi võimalik.

Ikka selleks, et Sina eesti naine mõtlesid ka natukene enda peale ja lubaksid endale veidike mugavust ja lisaaega ning vähem närvikulu:) Lisaks pluusidele vaata kindlasti ka meie kleite, sünnitusjärgseid pükse ning ka beebiriideid!


Tahad olla kursis meie pakkumistega, saada sooduskuponge ning esimesena kuulda meie uudistest? Registreeri püsikliendiks siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart