fbpx

Mida malevlased meil tegid?

Saue vald korraldab juba mitmendat aastat suviti noortele malevat. Sel suvel oli meilgi võimalus pakkuda kaheksale malevlasele tööd meie juures. Palusime kahel malevlasel ka natuke oma malevakogemusest rääkida.

 

Oma vastuseid jagasid meiele Tuule (15) ja Elo (15).

Noored otsustasid malevasse tulla, et teenida raha ning saada uusi kogemusi. Samuti oldi arvamusel, et töökogemus on alati hea ning tuleb tulevikus kasuks.

Kui uurisime, millised olid ootused maleva osas saime tüdrukutelt sellised vastused:

Tuule: “Minu ootus maleva osas oli, et mu töö oleks vähegi nauditav. Õnneks sattusin täitsa õigesse kohta, sest ausalt öeldes oli mul tööd tehes lõbus ning aeg möödus kiiresti.”

Elo: “Meile ei öeldud noortekeskuses, mida me täpselt tegema hakkame, aga ma ootasin nt koristamist ja toodete pakkimist. “

Meie juures said malevlased teha palju erinevaid ülesandeid. Näiteks kangaid sorteerida (seda siis värvide/mustrite ja suuruste järgi), joonistada lõikeid riietele/paberile ning neid välja lõigata, tooteid sildistada, riidejääke imepisikesteks tükkideks lõigata ning käsi pandi külge ka koristamisel.

Üldiselt jäid noored ülesannetega rahule ning lähevad ka järgnevatel aastatel malevasse. Siin ka nendepoolne kommentaar:

Tuule: “Malevasse tuleksin kindlasti veel, kasvõi selleks, et erinevaid töökogemusi saada. Siis ma äkki üks päev oskan oma tuleviku ametit paremini valida.”

Elo: “Ma tuleks väga hea meelega, sest siin olid väga toredad töötajad ja huvitavad ülesanded.”

Helg tegevjuhi Evelyn Müürsepa kommentaar: “Meil on hea meel, et malevlased jäid meie juures oldud ajaga rahule! Minu meelest on väga tänuväärne, et Saue vald võimaldab noortel töökogemust sellisel viisil omandada. Meil oli malevlastest väga suur abi, nad olid väga tublid ja usinad. Oma töös on meile äärmiselt oluline, kasutaksime ära võimalikult suure osa kangast. Malevlaste peamine ülesanne oligi meie kangajäägid ära sorteeerida ja lõigata väikesteks papudeks-kinnasteks, mida meie õmbleja saabki siis teha päris toodeteks. Kuna palju lihtsam oleks tooteid välja lõigata suuremast kangast, ja jääkidest tootmine on oluiselt ajakulukam, ongi väga hea meel, et meile abilised saadeti! Ootame Teid järgmisel aastal tagasi!”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart