fbpx

Näputoit – mis see on?

8. juulil 2020 toimus Helg Facebooki lehel tasuta koostöös Näputoidul beebi asutaja Teresa Grentsiga, kes rääkis mis on näputoit.

Millest seminaril räägiti?

Tuli välja, et sageli aetakse segamini mõisteid baby led weaning ehk BWL ning näputoit. Baby led weaning on beebi poolt juhitud toitumine ehk kontroll ja protsessi juhtimine on beebi käes. Ta alustab juhtimist juba peale sündi, mil ta hakkab otsima rinda, aga näputoit on see, mida lapsele antakse tükkidena, et ta saaks toitu oma kätega süüa.

 

Põhiküsimused, millele vastust otsiti olid: kuidas, millal, miks ja millega alustada? Näputoiduga tuleks alustada umbes 6-kuuselt, mil beebi suudab enam-vähem sirgelt söögitoolis istuda ja kätega toitu haarata. Paljude laste jaoks on see põnev ja aktiivne tegevus, mil laps saab kõikide oma meeltega toitu avastada. Lisaks jagas Teresa Grents arengumärke, mida jälgida, et saaks näputoiduga alustada. Soovituslik on alati lapsele pakkuda sama toitu, mida vanemad söövad kui see on talle vähegi sobilik. Mida sagedamini laps näeb, kuidas vanemad söövad ja millist toitu peres süüakse, seda rohkem hakkab ta huvi tundma pakutava toidu üle.

 

Veel uuriti, mida pakkuda lapsele, kel hambad on alles tulemas? Milline on 6-kuuse jaoks ideaalne näputoidu kuju? Milline on õige näputoidu tekstuur ning kuidas seda kontrollida? Kuidas ja millega toitu maitsestada? Kuidas saada üle hirmust näputoidu pakkumisel? See on täiesti normaalne, kui näputoidu pakkumine hirmutab Sind, sest tuleb mõelda paljudele aspektidele. Nähes, kui hästi saab laps toiduga hakkama ning tema entusiasm uue toidu söömise üle aitab Sul hirmust vabaneda.

 

Kui tunned, et vajad nõu näputoidu pakkumisel või hakkasid huvi pakkuma seminaril räägitud teemad, siis vaata seminari järele meie Facebooki lehelt või Youtube’i kanalilt.

 

Tervitades

Evelyn Müürsepp

Kahe lapse ema ja Helg tegevjuht

 

Tahad saada osa meie parimatest pakkumistest ning uudistest? Liitu meie püsikliendiprogrammiga siin!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart