fbpx

Mida haigele lapsele selga panna?

Talveperioodil on paratamatu, et pisikesi kimbutavad külmetushaigused.

Lisaks lapse ravimisele tuleks aga mõelda selle peale, mida haigele lapsele selga panna? Kuidas ta riidesse panna nii, et see paranemist toetaks? Kui õue minnes on elementaarne, et lapsele pannakse müts pähe ja sall kaela, siis toas (eriti kui tuba on soe) väga palju õigele riietumisele ei mõelda. Kuid kuna laps on vastuvõtlikum, on mitu asja, mida tuleks tähele panna ja seda eriti just siis kui laps on haige.

Hoia jalad soojad

Esimene asi, mida tuleks jälgida on see, et lapse jalad oleks soojas! See ei tähenda seda, et kui kodus on põrandaküte, siis sokke kandma ei pea. Kui laps kipub sokke ära võtma, siis meie valikus on sipuka otsaga mugavaid pükse isegi suurusele 80.

 

lillad sipupüksid tüdrukule

Need on valmistatud niivõrd mõnusast ja venivast materjalist, et minu kahe aastane kannab neid siiani külmematel öödel või siis haiguste perioodil (muide tema on juba 90 cm pikk, kuid 80 suuruses asjad on venivuse tõttu ikka parajad). Ööseks muidugi võib kasutada meie spetsiaalseid tudukombesid, millel on samuti jalaots kinni ja väga väikestel võib vaja minna isegi salataskuid varrukate sees, kuhu saab sõrmed sooja panna! Valmistud jällegi sellest samast kvaliteetsest ökotex puuvillast, mis mõnusalt venib ja läheb seetõttu kaua aega selga.

Hoia kõht ja selg soojas

Teiseks tuleks jälgida, et lapse keskkoht, eriti selg ei paljastu. See on tavaline üle aastaste laste puhul, kui bodyd vahetatakse välja T-särkide või pluuside vastu. Vähemalt külmetusperioodil soovitame siiski kasutada võimalusel bodysid, mis kinnituvad jalgade vahelt trukkidega. Nii ei saa keskkoht kuidagi külma.

pikkade varrukatega hõlmibody toplettrukkdega

Teine võimalus on kasutada laia soonikuga pükse, mis ka aitavad keha soojas hoida. Meil on valikus kõrge keskkohaga pükse praegu kuni 80/86 suurusele.

helg beebi mugavad dressipüksid

Ülekuumenemise oht!

Lõpetuseks tasuks veel meeles pidada, et kuigi lapse selg ja jalad peavad olema soojas, ei tohi last panna riidesse liiga soojalt. Kui toas on niigi soe ja lapsel on näiteks palavik, tekib ülekuumenemise oht. Samal põhjusel ei tohi magavat last paksu tekiga katta, kui toas on normaalne temperatuur. Parem magagu sipukate/tudukombega ja kui lükkabki õhema teki pealt ära, siis vajalikud kohad on ikka soojas.

Head paranemist väikestele ja kannatlikkust vanematele!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart