fbpx

Miks kanda last kandelinas?

Kui sa seda postitust loed, siis kindlasti oled juba kandelinade kohta uurinud:) 

Ja õigesti teed, sest ilma väga pika jututagi on selge, et ema süles on beebil turvaline ja hea olla. Koguaeg ei jõua aga last ju süles või puusal hoida ja see võib süvendada ka ema ja beebi vale kehaasendit. Seetõttu on hea alternatiiv kasutada kandmislina. 

Tänapäeval kipume lapsi kiiresti kärudesse ja vankritesse panema ning oleme üldse õnnelikud ja uhked kui laps iseseisvalt toimetab. Loomulikult on ka iseseisvumise õpetamine vajalik, kuid beebi vajab siiski eelkõige lähedase inimese pakutavat turvatunnet. Uuringudki näitavad ju, et kauem süles ja kõhul hoitud beebid on rahulikumad ka väikelapse eas.

Väga palju leiab tänapäeval arutelusid, millist kandelina valida ja miks. Kandelinu on kolme sorti: lühikesed linad (rõngaslinad ja märsid), pikad seotavad linad (trikoolinad ja kootud linad) ning ruutlinad.  Ei ole universaalset vastust, millist neist valida. Eks peab ilmselt kõiki proovima, et sobivam leida. 

Helg tootevalikus on pikad seotavad linad ehk trikoolinad 

Meie omalt poolt pakume müügiks trikoolinasid, mis on pehmed ja venivad ning piisavalt õhukesed, et vastsündinu neisse ei “upuks”. Trikoolina seotakse alati nii, et lapse ümber on kolm kihti.

Samas on venival trikoolinal ka mitmeid miinuseid. Näiteks enneaegsetel lastel neid üldiselt kasutata ei soovatata, tuleks leida veidi tugevam lina.  Trikoolinade miinuspooleks on ka see, et neil on võrreldes teiste linadega lühem parim kasutusaeg – keskmiselt umbes pool aastat.
Trikoolina peab tugevama kandmisvahendi vastu välja vahetama siis, kui lina hakkab õlgadest soonima ja laps vajub allapoole või siis kui lapse jalad hakkavad konnaasendist rippu vajuma. Samuti eeldab veniv lina juba veidi kogenumat kasutajat, et lina õigesti pingutatud saaks  (pildid on muide illustratiivsed, ka meie modellid polnud varem trikoolinadega kokku puutunud). 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

SULGE
Add to cart